Legenden om den perfekta synen är död

Idag har jag fått ytterst spännande besked. 
 
Under en längre tid, typ sen jag började plugga univerisitet, har jag känt mig väldigt ansträngd i ögonen när jag läser länge, ser på tv, sitter vid datorn osv. Men jag har alltid haft perfekt syn på nära håll och på långt håll ser jag så bra att det kanske är omänskligt, jag kan tex läsa på skyltar som Linus inte ens ser. 
 
Idag skulle Linus på synundersökning pga han har ofta ont i huvudet och han kan inte ens se vissa skyltar som jag kan läsa på (okej jag överdriver jättemycket, men ni fattaR) och eftersom vi hittade en optiker med gratis undersökning bokade jag också en tid. Det visade sig att:
 
- Linuns har i princip perfekt syn.
 
- Jag däremot har asdålig syn och måste skaffa glasögon..!!!! 
 
 
Jag är tydligen ganska översynt, vilket gör att jag är bra på att läsa på långt håll och är redo om jag blir attackerad av ett vilddjur (grottmänniskan i mig), men att jag är mindre bra på att sitta och läsa i en tråkig kursbok flera timmar i sträck (yes, bra ursäkt om jag kuggar tentan). Dessutom har jag lite sämre syn på ena ögat så hjärnan försöker hela tiden jämna ut = känner mig ansträngd i hjärnan och blir supertrött. 
 
Men hallå, inte så konstigt att jag desperat måste gå och lägga mig och sova minst en timme efter skolan varje dag!!!!! (ignorera att jag har eftermiddagslurat varje dag sedan 2007)
 
Ja, så nu ska jag prova ut ett par superheta bågar, råna mitt sparkonto och skaffa glasögon. 
 
TJOHO! 
 
Mitt sanna jag...
Vardagar | | Kommentera |

En superbraig lördag

Min superledig helg är över, och den var väldigt skön och ... ledig. Jag hann göra massa saker som jag ville, typ se asmånga avsnitt Girls och äta söndagsgodis framför Systar i jeans. Här kommer bilder från i lördags! 
 
 
Jag klev upp redan 8 för att gå på intervju! Jag har nämligen ansökt om att få bli fadder till nästa års nykomlingar på GDK, så lite arbetsintervjuaktigt en lördagsmorgonen blev det. Jag var fett nyvaken och lite nervös och de ställde assvåra frågor så dagen blev bara bättre efter det... haha. Att kliva upp så tidigt innebar iallafall att jag fick vara med mamma och pappa på deras lördagsfrukost. Så här trevligt hade vi det, pappas ansikte tittade in från andra sidan också men det hann jag inte fota. 
 
Sedan masa vi oss ut på stan för helgens shopping. Ja, vi går på stan varje lördag. ÄR DET NÅT FEL MED DET ELLERrRrRrRR? Mvh kan inte hålla studentekonomin. Den här lördagen var det faktiskt mest Linus som skulle ha grejer så jag var med som stöd. Plus att vi gick förbi både Myrorna och en superliten riktig vintage-butik som låg i en källare så jag var också nöjd. Sedan lyckades jag ännu en gång övertala Linus att det är helt okej att lägga pengar på fika på helger, så jag fick äta årets sista semla. Jag tyckte det var lurigt att de fortfarande sålde semlor såhär sent i mars, så jag frågade hon på cafét om de var färska. "Ja, det är dagens" sa hon, meeeeen jag är ganska säker på att hon ljög.............. Kanterna på lilla brödet går att jämföra med en skorpa. 
 
Den här snåljåpen tog bara en dricka.
 
Sedan tvingade jag Linus att ta heta modellbilder på mig till min header! Resultatet kommer kanske upp senare, men jag vet inte om det blev så bra.. (Jag ska ha fotokurs med Linus nån dag)
 
Sedan på kvällen hade världens bästa flickvän tittat ut en restaruang som jag visste att den här grisen skulle gilla. Så jag sa åt honom att ta på sig finkläder, också visade jag vägen till Burgarbaren! För alla läsare i Sundsvall kan jag säga att det var typ exakt som apa, alltså aaaaasgoda hipsterhamburgare till mycket bra pris. Supergott och mysigt ställe! 
 
Koooolla bara: högrevsfärs och bageribakat bröd med alla tillbehör för prick 100 kr. 
 
Efter middagen gick vi vidare till bion (surprise surprise) och såg the imitation game! Alltså va, den var så bra!! Verkligen sist i världen med att se den och jag trodde inte alls att jag skulle gilla, men såå himla bra var den. 
 
Det var den superbraiga lördagen!
 
 
 
 
Vardagar | | Kommentera |

Superlätta zucchinisoppan

Hej och välkomna till AHs matblogg!
 
Idag ska jag tipsa er om en maträtt som är skitlätt att göra och asgod att äta. Nämligen zucchinisoppa!
 
Namnlöst-1
 
Såhär gör man:
 
1. Skala och hacka en gul lök, fräs löken i en kastrull med smör.
2. Skär två fina zucchinis i små bitar, häll i det i kastrullen tillsammans med 6 dl mjölk och en buljongtärning
3. Låt soppan koka 10 minuter medan du river en lagom stor bit ost och blandar den med 1,5 dl uppvispad matlagninsgrädde
4. Häll i ostblandningen i soppan. Klart! 
 
Ät med gott bröd (tex baguett hallå) och god ost (ja, det är okej att äta brie ibland även fast man inte har råd).
 
SAM_0379
Mat och bak | | Kommentera |
Upp