Memories from the amazing summer, part two: Den Legendariska Kampen

Nu kommer ännu ett inlägg med bilder från en kul sommarkväll i augusti (?), då jag och Evelina hade arrangerat ett otroligt storslaget och seriöst mästerskap: Den Legendariska Kampen. Vi bjöd in våra kusiner och pappas bror och blandade oss i två lag. 
  _7111483
 
 Här är några av tävlingsdeltagarna! Krister, John, Lin, Isa, Erik, Challan och Max. Förutom dessa var även jag, Evve, mamma och pappa med.
 
_7111480
Först bjöd vi på middag, och gästerna bjöd på goda drinkar med massa lime.
 _7111482
Sen presenterade vi tävlingarna.
 
_7111489
Efter några NORMALA tävlingsgrenar la sig pappa i allt och besämde spontant att vi absolut skulle ha en gräsklippar-stafett! Det var det absolut mest white trashiga jag gjort, men väldigt spännande också.
 
_7111490
Heja, heja! 
 
_7111496
Max och Silver på prommis. 
 
_7111497
 _7111498 Fint ljus, dålig modell! 
 _7111505 Fint ljus, fina blommor.
 _7111514 Sen var det dags för frisbeegolf, och det första som hände var att frisbeen kastades upp på taket. Självklart avbröts inte tävligen, utan John klättrade upp och kastade vidare därifrån. Det blev ju en mycket  kortare väg till lekparken på så vis, och tack vare det första kastet vann vårt lag den grenen!
 _7111522 Sista grenen var självklart kubb.
 _7111528 Det började rätt spännande...
 _7111532 ... Men efter att ha kastat och kastat i över en timme var vi tvungen att ändra reglerna och göra det lättare, vilket resulterade vi att vårt lag vann trots att vi legat sist sen början. Därmed vann vi även hela Den Legendariska Kampen, men det råder än idag mycket delade meningar om den saken. 
 _7111534 Kvällen avslutades med efterätt och vanliga sällskapsspel. 
 
_7151539
Och med den här snygga selfien av Per-Arne Håkansson avslutar jag kvällens inlägg. Godnatt!
 
Vardagar | | Kommentera |

Saker har hänt

Jag har fått förstahandskontrakt på en lägenhet som ej är en studentlägenhet!!! 
 
Vad det innebär att det ej är en studentlägenhet: 
 
1. EGEN DUSCH
2. EGEN FRYS
3. EGEN UGN 
4. En hyresvärd som bryr sig och håller lägenheten i bra skick dvs låter inte alla 30 senaste hyresgästers tavelhål vara kvar på väggen
5. VÄRLDENS FINASTE LÄGENHET!!!!!!!!! 
 
Den är på 45 kvadrat (dvs dubbelt så stor som min nuvarande!) och har trägolv, superhögt i tak, stukaturer, FUNGERANDE KAKELUGN, kök, massa garderober och ligger bara två gator bort från där jag bor nu. WOOOOOW! 
 
Men HUR kan jag ha fått en sån otrolig lägenhet (med rätt lagom hyra dessutom, särskilt eftersom de är rätt generösa med bostadsbidrag i denna stad) utan att stå i kö i 3000 år?? Svaret är att jag har mailbombat en privat hyresvärd som äger massa lägenheter i stan det senaste halvåret, och äntligen äntligen ringde de upp en morgon när jag var påväg till skolan och sa att de hade en etta som snart blev ledig. Sedan var jag på visning och kände bara WAAAOOOOW så fort jag klev in på innergården (se bild nedan för förklaring). Efter visningen ringde jag till mina kära päron och rådfrågade (dvs jag övertygade pappa om att jag visst har råd med lite dyrare hyra, trots att han ständigt påpekar att studielån inte är en inkomst....) och sedan ringde jag direkt upp hyresvärden och sa ja! 
 
TJOOHOOHOHOOOOHOHOHOHOHOH!!! 
 
Tyävrr vågar jag inte visa några bilder på lägisen nu eftersom de enda jag har är med nuvarande hyresgästs möbler och personliga grejer, känns taskigt att lägga upp de på internet (inför 3 miljoner läsare.......). Men ni får se en bild på huset och innergården så länge: 
 
 
Bild från google maps :')
 
Hoppas ni är lika taggade som jag på inredningsinlägg!!!!!!
 
 
Vardagar | | 3 kommentarer |

Memories from the amazing summer, part one: Bråvalla

Sista helgen i juni var det äntligen dags för det vi väntat på sedan sista helgen i juni förra året: Bråvalla! Jag och Saga hade pratat om att åka och ältat fram och tillbaka hela vintern, men bokade inte förrän i maj någon gång när vi blev för ledsna vid tanken på att missa ett år (vi har ju varit på alla år hittills) (ja, detta var bara tredje året, men ändå: najs att få hela samlingen liksom). Bea var supervelig och jag tror inte hon bokade förrän typ en vecka innan, så det kändes otoligt spontant i år. Och väldigt kul! 
 
Några dagar innan avresa åkte vi och storhandlade årets skörd av godis, dricka, våtservetter m.m. Det första som hände när jag kom ner på torsdagen var dock att ungefär 90% av allt på denna bild blev stulet ur vårat tält, så vi köpte allt i onödan :)<3
 
 
Så här fräscha och pigga var vi på fredagsmorgonen (jag kom ner på torsdag sent på kvällen)
 
Sagas bästa köp i år var en påse med sex munkar som hon absolut inte orkade äta upp. De låg kvar i tältet som ett mos hela helgen.
 
Efter att ha vaknat rätt tidigt och ätit frukost var det dags att vila.
 
Men jag var fett taggad på festival och ville bara uuuuut ur tältet! 
 
Så här fint hade vi gjort med vimplar förresten :')
 
 
 
Till slut tog vi oss ut och chillade i solen (supervarmt!).
 
Jobbade lite på brännan B)
 
Och sen var det dags för lunch! Fränaste kompisarna på bilden.
 
På kvälen mötte vi upp Sagas kompisar och smugglade in dem till campingen.
 
OCh några timmar senare dansade vi loss till Muse!
 
Någon timma efter spelningen började solen gå upp igen.
 
Vi hängde en stund i Kyrkans tält (tradition!). Saga var supertrött efter en lååång dag. 
 
Sedan gick vi och la oss i det här fina ljuset.
 
Dagen efter startade med Zara Larsson! 
 
Och sedan började det regna så vi fick hämta regnkläder, Saga var mycket nöjd över sitt ponchoköp. 
 
Sedan väntade vi ut det dåliga vädret inne i komeditältet, där vi bla såg Björn Gustafsson och tyvärr blev jättebesvikna :( Han var ej bra. 
 
Sedan var det sommar igen! SÅ himla varmt!
 
Kväll igen, och vi tog det mest lugnt vid tältet eftersom vi hade slut på mat, dricka och pengar ungefär. 
 
Fin solnedgång i alla fall!
 
Sedan sprang vi och såg Robin Schultz, som var mycket bra!
 
Årets sista spelning var med Calvin Harris, och där hade vi superkul: stod rätt långt fram och röjde sönder, tills en väldigt hög (?) person plötsligt blev sjukt våldsam precis där vi stod så vi blev livrädda och backade ut och körde egen dansring längre bak. 
 
Dagen efter åkte vi hem och var ungefär såhär trötta. 
 
Trots massa misslyckanden blev årets Bråvalla mycket roligt, och jag längtar redan till nästa år!!! (Då ska vi boka biljetter jättelångt innan och planera noooga) 
 
 
 
 
Resor & äventyr | | Kommentera |
Upp