Ett inlägg om glamourretusch

Tänkte att jag skulle dela med mig av en ganska speciell uppgift vi hade på skolan igår! Vi var rätt många i klassen som tyckte att det kändes otroligt konstigt och omoraliskt, men resultatet är i vilket fall intressant. Vi skulle nämligen photoshoppa en bild av oss själva till "modeller".
 
Det är så mycket svårare än man kan tro, särskilt för mig som har noll tålamod och helst slarvar igenom allt, och jag orkade inte sitta mer än två timmar. Här är iallafall resultatet!
 
Före
 
Efter
 
Ser ni vilka ändringar jag har gjort? 
 
I samband med detta hade vi också en gästföreläsning med en kille som har jobbat som retuscherare på bland annat Elle och Café. Det var faktiskt helt sjukt intressant, och helt sjukt. Man kan inte ens föreställa sig hur otroligt retuscherade vissa bilder är, eller ja: alla bilder. Reklambilder han retuscherat för ett visst sminkmärke som sa att de ville ha "naturliga modeller" och "naturlig retusch" hade gått fram och tillbaka till företaget för att de gång på gång sa att det inte var tillräckligt retuscherade. En kändis gick ut och sa att hennes bilder i en tidning var helt oretuscherade, vilket fick vår föreläsare att skratta eftersom han och hans kollegor hade jobbat flera dagar med att fixa till och ändra hennes kropp. 
 
Efter massa år i branchen hade föreläsaren sagt upp sig från alla gamour-retuscheringsjobb, för han klarade inte längre av att vara en del i att reproducera de sjuka idealen som vi vanliga människor måste leva med varje dag. Den kan vara helt omöjligt att förstå, men visste ni att även modeller har finnar, porer och ögonbrynsstrån mellan ögonen??? 
 
 
Om att plugga GDK, Vardagar | |
Upp