Dagarnas skum

 
Handling: Colin bor med sin kock/vän Nicolas i en lyxig lägenhet i Paris, han bestämmer sig för att hitta kärleken och träffar Chloé. De gifter sig och strax efter blir Chloé svårt sjuk. Resten av filmen handlar om Colins kamp för att få henne frisk, han spenderar alla sina pengar på hennes medeciner och måste börja jobba för att ha råd. 
 
Omdöme: Det här är antagligen 2000-talets knarkigaste film. I trailern här ovanför kan man se lite av de otroligt flummiga detaljerna, men den visar långt ifrån allt. Jag och Linus var ensamma i salongen, och innan vi hade kommit in i allt det knarkiga satt vi typ och gapade. Men sedan vänjer man sig och börjar se bortom allt det konstiga, overkliga, dåligt-gjort-barnprogram-ångesten, och då förstår man att allt är verkligt och sant men att det uttrycks i symboler. Bara för att allt var så konstigt och orealistiskt betyder det liksom inte att det inte var sant, det handlar nog bara om tolkning. Ja sjukt flummig film i alla fall, hatade vissa delar men älskade andra. När eftertexterna gick igång kändes det som man blev väckt ur en koma. Och dessutom var den fruktansvärt sorglig och fin. 
 
Ni som gillar Amelie från Montmartre (japp, googlade stavningen) fast tusen gånger mer skruvad kanske gillar den här. Men man måste ta med sig sin kultur-analys-metaforläsar-sida. 
 
Betyg: 3/5 kakor!
 
 
 
Böcker & filmer, På bio 2014 | |
Upp