Bilder från julafton!

Jag tycker det är roligt att höra hur andra firar sina julaftnar, för alla gör ju på olika sätt och alla andra gör såklart fel. Våran julafton har i princip alltid sett likadan ut, även fast vi firar hos olika släktingar varje år. I år firade vi hos mormor, och så här såg det ut! 
 
 
Dagen började med att pappa var superstolt över årets julgran som vi (såklart) klädde kvällen innan vid 23 (precis som man ska!).
 
 
Efter frukost åkte vi hem till farmor och farfar, som hade så här juligt på gården. 
 
 
 
Där var också våra kusiner! Till exempel Max.
 
 
Där åt vi julgröt och skinkmackor, och delade ut lite julklappar. Plus tog snygga selfies. 
 
 
Efter lunchen for vi vidare till mormor och morfar, dit även kusin Vilma med familj anlände!
 
 
Vi kom fram tio sekunder efter 15, så rusade in och slog på TV:n och Kalle Anka rekordfort. Årets insikt var ju att SVT faktiskt kan klippa bort alla bitar ur Kalle som inte har något med julen att göra alls, under Lady och lufsen och Djungelboken var det knappt någon av oss som tittade på TV:n. Min favvis är Piff och Puff! *Försöker va o-mainstreem och inte favorisera Tomteverkstaden som prick alla andra*
 
 
Vid 17 dukades bordet med det finaste arvegods-porslinet med guldkant (som jag noga har meddelat mormor borde ärvas vidare till det äldsta barnbarnet....  *host* jag).
 
 
Julbuffén plockades fram och det var gott som vanligt! Vi har mest klassiska saker på vårat julbord, men några nyheter dyker såklart upp varje år. Här är mina favvisar julskinka och kalvsylta med rödbetssallad plus sikröra <3 
 
 
Efter maten var vi proppmätta och kunde inte göra annat än att lägga oss i soffan och jäsa till Karl-Bertil. Jag somnade och det var kanske årets skönaste tupplur. 
 
 
 
Sen var de vuxna så otåliga att de väckte oss, det var ju dags för julklappsutdelning! Efter att alla klappar var öppnade åt vi en supergod tårta som mormor bakat, och efter det lyckades vi med det makalösa att få med mormor och morfar på en omgång Med andra ord! Och det var det roligaste på hela året, vi skrattade så vi grät åt mormors beskrivning på "Ramlösa" och pappas fundering "Vad är en näsborre...?" 
 
Det var min julafton! Så himla mysig och lugn, precis som det ska vara. Eftersom vi är de enda som vet hur en julafton ska firas korrekt. Jag förstår att ni alla håller med! :)<3
Vardagar | |
Upp